Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
OTS NSCFlogo korona

CF-senteret: samle inn CF-koronaerfaringer og oppstart videokonsultasjoner


korona, behandling, smittevern, leve med cf, barn med cf, ungdom med cf, voksen med cf
26.03.2020
Sharon Gibsztein

Norsk senter for cystisk fibrose jobber nå for å samle inn det som finnes av internasjonale erfaringer med CF, PCD og koronainfeksjoner. Samtidig starter senteret opp med videokonsultasjoner med sine CF- og PCD-pasienter.

 

Dette sier CF-senterets daglige leder Olav Trond Storrøsten (bildet), til cfnorge.no.

- Vi ønsker nå å få til uformelle elektroniske forum med våre internasjonale kolleger for å prøve å samle inn det som finnes av erfaringer med CF eller PCD og koronainfeksjoner. Dette er så nytt, og det finnes ingen vitenskapelig informasjon om dette, så vi må basere oss på det vi kan finne av enkeltcase rundt om. Om vi som internasjonalt CF-kollegium kan få oversikt over det som finnes av erfaringer, så vil det være nyttig for alle.

CF-senterets leder forsikrer også om at de på senteret er svært aktive i å skaffe seg oversikt og jobbe for å være så godt forberedt som de kan. De har blant annet kontinuerlig kontakt om smittevern med hensyn til aktivitet i sykehuset som berører mennesker med CF og PCD.

Akkurat nå er CF-senteret i gang med de første videokonsultasjonene. Det finnes flere plattformer som kan brukes, og det vil bli lagt ut nærmere info om dette på deres nettsider ganske snart. I første omgang kan du lese litt om hvilke forberedelser du som er voksen med CF må gjøre. 

OUS har gitt klarsignal for de nødvendige tekniske løsningene, forteller Storrøsten, og fortsetter: Det er litt uvant og tidkrevende å få de tekniske løsningene på plass, sette seg inn i dem og lære å bruke dem.

CF-senterets leder har vært opptatt av videokonsultasjoner i en årrekke, og synes det som skjer nå er spennende:

- Dette er en revolusjon for oss, og ledd i utvikling av distansekontroller. Dette er vi veldig spente på, poengterer Storrøsten.

Han avslutter med å oppfordre alle til å følge med på CF-senterets spørsmål- og svar-side, og sender en varm hilsen til alle i CF-miljøet.

Vi i cfnorge.no anbefaler også vår samleside for korona.

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen