Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
Bevegelighet ovelse film1

Tren med CF-foreningen!


aktiv og engasjert, leve med cf, behandling
28.09.2020
Sharon Gibsztein

Vi vil gi inspirasjon og motivasjon til trygg treningsglede akkurat der hvor du er – sjekk våre nye treningsfilmer!

Oppdatert 6. desember 2020 

Disse fire filmene skal gi inspirasjon til alle våre medlemmer, både for dere med cystisk fibrose eller primær ciliedyskinesi – og dere uten, sier CF-foreningens daglige leder Ellen Damhaug Scheel.

Med oss på laget har vi fått Therese Cleve-Stiansen, som er kjent fra TV2s Skal vi danse. Filmene er blitt lekre og motiverende, og vi drømmer oss bort mens vi utfører de forskjellige øvelsene.

Vi har laget fire filmer; bevegelighet, og balanse/styrke, koordinasjon og cardio, hvor vi bygger opp fra det grunnleggende til litt mer avansert og fartsfylt. Vi håper de vil oppmuntre til å bevege seg litt eller mye, i forhold til hva man mestrer og har lyst til. Alle filmene ligger på vår spilleliste på youtube, og du finner dem også under menypunktet Aktiv og engasjert her på nettsiden.

Filmene kan stoppes, spoles og gjentas så ofte du vil. Øvelsene spenner fra de enklere til de litt mer avanserte, og du plukker ut de bevegelsene du mestrer eller kan strekke deg etter.

Premieren ser du på facebook tirsdag 29. september  - i mellomtiden kan du lade opp med teasersnutten vår!

 

Om prosjektet

Therese er tidligere profesjonell danser, har medvirket i Skal vi danse og har utdanning innen NPL. Fysioterapeut Mona Lund Veie fra CF-foreningens fagråd vært med som rådgiver. I tillegg har en testgruppe fra CF-foreningen testet ut filmene. Prosjektet er gjennomført med støtte fra Stiftelsen Dam.

 

STOTTET AV DAM DARKBLUE RGB2

 

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen