Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

Modulbasert trivselshelg i region Vest


region vest, kalender, voksen med cf, barn med cf, pårørende, aktiv og engasjert
29.06.2017
Sharon Gibsztein

BIVang regVest

Med egen Voksenfredag for ungdom og voksne, fag- og opplæringslørdag, og Barnas dag på søndag, håper ny leder i region Vest, Benjamin Instebø Vang, at flere vil delta på regionens trivselshelg 8.-10. september 2017.


Det nye opplegget går ut på at ungdom og voksne med CF har egen dag på fredagen, lørdagen er det fag- og opplæringsdag som alle som vil kan delta på, og på søndagen er det barne- og familiedag for barna med CF.

Helgen, som går 8.-10. september, ser slik ut, og man velger selv hva man vil delta på:

  • Voksenfredag - Fredag: Sosial samling med en enkel aktivitet og middag. Forbeholdt voksne (15+). Arrangeres av ungdomsrådet, likepersoner og region vest.
  • Fagdag - Lørdag: Dagen med mest mulig fokus på det faglige. Lunsj og middag på hotellet.
  • Barnas dag - Søndag: Aktiviteter for barn
  • NB: forhåndspåmelding er nødvendig!

Mer informasjon, ytterligere program og påmeldingsinformasjon for helgen kommer her

 

Voksenfredag

Ny region Vest-leder Benjamin Instebø Vang håper at voksne og ungdom med CF som kanskje har andre planer for resten av helgen, setter pris på det nye opplegget for trivselshelg:

 - Vi ønsker å prøve denne modellen for å gi litt mer frihet til deltakerne. Dersom man er voksen med CF og ikke har deltatt på en stund er dette er en ypperlig måte til å kun melde seg på ungdom/voksen-kvelden for å se kjente fjes. Om man har andre planer i løpet av helgen og kun har mulighet til å delta på en av dagene blir jo dette en mulighet også.

Det nye opplegget for trivselshelgen i Vest ble drøftet for første gang på et styremøte i 2016. Personlig var jeg veldig fan av konseptet og ønsket å videreføre dette til første trivselshelg det nye styret skal arrangere.

 

Barnefamilier hjertelig velkommen – som før!

Benjamin understreker at barnefamiliene med CF er hjertelig velkommen akkurat som før.


Region Vest-styret: mange voksne med CF

Benjamin Instebø Vang ble valgt inn som ny styreleder i region Vest i vinter, og tok da over etter Jørgen Seliussen som er sittende økonomiansvarlig i hovedstyret.

22 år gamle Benjamin har selv CF, er oppvokst i Sandnes og bor i Bergen. Han er tidligere vokalist i bandet CreTura og blant interessene finner vi reiser og musikk. Sammen med seg i styret har Benjamin to andre voksne med CF; den erfarne Kurt Helge Sjursen og Bernard Hope, og også foreldre til barn med CF - Karoline Juuhl og Karianne Haug. Se mer om region og styret i Vest

Beslutningen om å bli leder i Vest var spontan, men det ligger likevel en plan bak:

 - Jeg ønsket meg mer erfaring i foreningen, så jeg så på dette som en gylden mulighet til å ta neste steg.

Benjamin har lang erfaring fra ulike verv i NFCF:

 Jeg har deltatt i foreningsarbeid siden 2011/2012 som medlem i Ungdomsrådet og Likeperson, jeg har også sittet i styret i Vest i noen år nå. Dette var riktig tidspunkt for meg til å ta et steg videre. Jeg er så heldig at jeg har gode støttespillere i alle ledd, mamma (Ann Elin Instebø, red. anmerkning) har sittet som leder i Vest i flere år og jeg har god kontakt med alle i styret. Mangel på hjelp blir nok ikke et problem.

Bredere fellesskap

Benjamin har noen foreløpige tanker for regionen:

 - Vi har drøftet litt på styremøter å ha litt flere arrangementer i regi av regionen enn bare den årlige trivselshelgen. Vi har en visjon om å inkludere alle i hele region Vest på en litt bedre måte, dette synes jeg er et fint mål til å begynne med.

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen