Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
MathildeMF Ball minihandballjente2018 utsnitt2 1000px

Mathilde er maskot for kvinnelandslaget i håndball


leve med cf, barn med cf
29.11.2018
Sharon Gibsztein

10 år gamle Mathilde fra Oslo er blitt valgt til å bli med i Minihåndballjentene, som er et maskotlag for kvinnelandslaget i håndball. Og da får hun være med på mye spennende! Bilder: privat.

 

MathildeMF handballspiller minihandballjente2018 utsnitt1000pxMaskotlaget har allerede vært med på en pressekonferanse, og der fikk de både møte landslagsspiller Heidi Løke og fikk utstyr, egne trøyer fra hver sin mentor og ta bilder med Heidi. Og når minijentene spurte om å få signert ball, var ikke Løke vond å be.

 

Ivrig og aktiv spiller

Mathilde har vært en ivrig håndballspiller i fem år, og nå gleder hun seg veldig til EM og å følge med på hvordan forbildene gjør det i turneringen.

Femteklassingen, som har cystisk fibrose, har spilt håndball helt siden første klasse, og trener håndball to dager i uka og har kamper omtrent annenhver helg. Men det er ikke bare håndball i denne aktive jenta sitt liv, hun driver også med turn to dager i uken og løper når det er vær for det, forteller mamma Trine.

 

Plukket ut blant 1700 søkere MathildeMF minihanddballjenteKurtovictroye fargekorrigert1000px

Tidligere i høst ble Mathilde plukket ut blant 1700 jenter i alderen 9-12 år til å bli med i Minihåndballjentene. Mammaen forteller at på en skala fra 1-10, så synes Mathilde det er en super 10’er å ha kommet med blant de 16 minihåndballjentene.

 

Mye å glede seg til 

Minihåndballjentene har mye å glede seg til! Blant annet får hver minihåndballjente besøk av «sin»  landslagsspiller som kommer til minihåndballjenta sitt lag og leder en trening, og sammen med de andre minihåndballjentene skal Mathilde få løpe ut på banen sammen med kvinnelandslaget på en av hjemmekampene i 2019. De skal også få være med på en landslagssamling med laget.

Minihåndballjentene organiseres og sponses av håndballagets hovedsponsor.

Vi ønsker både Mathilde og landslaget et flott VM!

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen