Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
AMJensen julemarked2018 utsnitt2

Julemarked ga 4000 kroner til CF-foreningen


leve med cf, støtt oss, transplantasjon, trivselsfondet, forskningsfondet, aktiv og engasjert, likepersoner
09.12.2018
Sharon Gibsztein

CF-foreningen og Stiftelsen organdonasjon har en helt spesiell plass i strikkeglade Anna Marie Jensens hjerte. Derfor hadde hun julemarked hvor inntektene gikk uavkortet til de to gode formålene.

 

Siste helgen i november stilte Anna Marie opp med egen stand og nystrikkede pulsvarmere på julemarkedet på Nesset prestegård i Eidsvåg i Romsdal. Venner og kjente fra fjern og nær bidro også med flere flotte gaver til markedsboden, deriblant både bøker, julekort og flotte strikkede gensere, sokker, luer og votter. Anna Marie er svært takknemlig overfor alle som bidro og gjorde det mulig å få inn enda litt mer penger til de gode formålene.

 

Fant støtte i CF-foreningen 

Anna Marie kjenner CF-foreningen godt. Da hun for over 20 år siden fikk en datter med cystisk fibrose, fant hun hjelp og støtte i fellesskapet i foreningen. I dag er hun likeperson i foreningen, og tidligere har hun vært foreningens nestleder. Dermed vet hun svært godt at foreningens arbeid er viktig.

 

Datteren måtte få lungetransplantasjon

Når cystisk fibrose blir livstruende, er det bare lungetransplantasjon som kan redde den syke, og etter hvert var det nettopp det Anna Maries datter måtte gjennom. Derfor betyr også Stiftelsen organdonasjon, SO,  mye for familien. Stiftelsen jobber for å informere befolkningen om organdonasjon og få befolkningen til å si ja til organdonasjon, og Norsk forening for cystisk fibrose er en av flere pasientorganisasjoner som står bak stiftelsen. Den strikkeglade markedsdamen har selv stått på stand for SO for å informere om organdonasjon.

 

8000 kroner totalt

Markedsvarene gikk unna, og det som ikke ble solgt i løpet av markedshelgen, ble solgt i dagene etter. Noen glade givere «kjøpte» til og med pulsvarmere laget av ren luft. Anna Marie forteller at hun fikk inn nær 8000 kroner, og dermed fikk både Norsk forening for cystisk fibrose og Stiftelsen organdonasjon hver sin julegave på 4000 kroner.

 

Gaven varmer i dobbel forstand

NFCF-leder Inger Karin Natlandsmyr er veldig glad for gaven, og sier den varmer i dobbel forstand:

 - Vi er veldig takknemlige for gaven. Arbeid og omtanke bak denne gaven varmer i dobbelt forstand i førjulstiden. En tid fylt av håp, forventning og kjærlighet til menneskene rundt oss. Tusen takk!, avslutter NFCF-lederen.

Vil du også støtte CF-foreningen? Da er det greit å vite at vårt Vippsnummer er 77851. Les mer om formål og flere støttemuligheter.

 

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen