Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
BirtheChristensenOppdal2018NFCFmidt

Opplæringshelgen region MIDT: aktivitet og rettigheter


regionene, midt, leve med cf, organisasjonen
28.11.2018
Ingvild Kårvatn

Tidlig i høst møttes region Midt til årets Opplærings- og likepersonshelg. 31 påmeldte barn, ungdom og voksne, fikk en helg med informasjon om rettigheter ved cystisk fibrose, gode samtaler og måltider, og action i friluft!

 

Lørdag 15. september 2018 var vi klar for faglig påfyll fra sosionom Birthe Christensen fra CF senteret på Oslo Universitetssykehus. Hun hadde et aktuelt og godt foredrag og dialog om aktuelle rettigheter ved cystisk fibrose. Veldig kjekt å kunne få dialog og nærvær med foredragsholder. Det er mange endringer så det var greit å kunne oppdatere seg.  

Så var det duket for minimøter der vi delte oss opp i to grupper for å diskutere og utveksle erfaringer om rettigheter. Vi var en gruppe for voksne med CF, og en for foreldre til barn med CF. Vi hadde også et lekerom ved siden av som de små benyttet seg av i mens vi pratet.

 

Sug i magen og luftig opptur OppdalVillmark zipline

Vi hadde booket Opplev Oppdal som arrangerte Villmarksleir for oss. Der var det både teambuilding og noe for hver enkelt av oss. Det var satt opp en skogsløype der vi gjennomførte mange ulike øvelser. Veldig moro og se engasjementet fra 2-åringer til voksne.  

Den største happeningen lørdag var å få være ute i godt vær, og å kunne suse over elvejuv i zipline! Den var 140 meter lang og hang 30 meter over elva. Det gav oss et skikkelig sug i magen!

Nede på hotellet møtte vi noen gode «veteraner» fra CF-foreningen som hadde møtt opp for å være sammen med oss. Andre hadde meldt seg inn i foreningen for å nettopp kunne delta på O/L helga vår, så alle typer medlemmer er velkomne.

Søndag var det oppsummering av lørdagens minimøter etter frokost. Før vi dro til gondolbanen på Oppdal. Vi fikk oss en luftig tur opp til 1125 meter over havet! Stor stas for store og små. Noen hadde med seg sykler opp også.

OppdalVillmark sykkelSlalombakkeVil bruke noen oppdalsord for å beskrive helga: Det var en luggum helg, og vi ble litt annblæst, vi greide oss godt selv om det var litt husstre påtoppen. Åss tållåst, itt fårrå nålles!

 

Ses i Ålesund neste år!

Vår flotte region Midt strekker seg fra fra Sunnmøre til nord i Trøndelag, og da er det bare naturlig at turen neste år går til Ålesund, og vi håper at enda flere melder seg på. Å få være med i en forening og delta på slike samlinger gir tilbake så utrolig mye !

Takk til alle som ble med oss!

 

 

 

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen