Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
IllustrasjonHaldenArbeiderblad Glamdalen

Luca (2,5) og Lasse (38) i hver sin lokalavis - begge er redde for koronaviruset


korona, smittevern, barn med cf, voksen med cf, transplantasjon, behandling
24.03.2020
Sharon Gibsztein

I Halden bor vesle Luca med familien, og til Halden Arbeiderblad forteller hennes foreldre Lisa og Ketil at de er livredde for at den to år gamle datteren deres med CF skal få koronavirus. I avisen Glåmdalen forteller Lasse Ruud, som er alvorlig CF-syk, om hvordan han og familien nå isolerer seg av skrekk for koronasmitte. Les avissakene her. 

 

 

Luca

Lucas foreldre Lisa og Ketil forteller til Halden Arbeiderblad at de oppfordrer alle til å ta smittefaren på alvor. SkjermdumpHaldenArbeiderbladLuca24032020De har vært nøye med smittevern helt siden de fikk Lucas diagnose, og alle må vaske hender når de skal komme på besøk. Storebror Sebastian (7) vet at soldatene i Lucas lunger er litt færre enn de burde være, og at de noen ganger trenger litt hjelp til å forsvare henne slik de skal. Dette er en fin artikkel som forteller fint om livet med CF og hvordan man kan gjøre hverdagen best mulig. Intervju og foto ved Anders Svendsen, og stor takk til Halden Arbeiderblad som åpnet denne betalingssaken spesielt for oss.

  

 

Lasse
Intervjuet i avisen Glåmdalen 24. mars 2020 med Lasse Ruud og familien hans, er gjort av Kenneth Mellem. Takk til Glåmdalen og Mellem for at vi får lov å bruke intervjuet her. Les på bildet nedenfor eller klikk på lenkene for PDF:

 

LasseToSidigOppslag Glamdalen24032020

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen