Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
ThomasOianMarudGitar fotoOyvindMoLarsen

Multikunstneren som selger bilder til inntekt for CF-foreningen


korona, støtt oss, barn med cf, bli medlem
23.03.2020
Sharon Gibsztein

Lærer og musiker Thomas Øian Mårud fant ut at han ville selge egenproduserte bilder til inntekt for Norsk forening for cystisk fibrose. I disse dager er jobben dere gjør enda viktigere enn tidligere, sier han. Foto: Øyvind Mo Larsen.

 

Thomas, som er lærer, musiker og gitartekniker med eget verksted, synes det er underlige dager for tiden. Han hadde lyst til å gjøre noe. Det er mange gode formål og personer som trenger litt ekstra økonomisk støtte om dagen, men etter å kastet litt ball med seg selv, landet Thomas på at han ville støtte CF-foreningen.

BildesalgTOMarudMars2020Lørdag morgen 21. mars la han derfor ut en facebookpost hvor han oppfordret folk til å kjøpe hans egenproduserte bilder ved å vippse til foreningens nummer 77851. Thomas postingtekst lød slik:

"Har du lyst til å gi litt til en, i disse dager, spesielt sårbar gruppe?

God morgen! Det er lørdag og ca. 78% av mine venner ville i normalsituasjon ha brukt dagen på å kjøpe plater og drikke øl i sola. Det er litt verre med denslags akkurat nå, så alt det du ville ha øst ut på ting du ikke trenger, kan du nå bruke på å kjøpe bilder du ikke trenger. Pengene går uavkortet til Norsk forening for cystisk fibrose.

Foreningen jobber med å spre saklig informasjon om CF, diagnose og behandling, samt bidra til økt forståelse for de utfordringer personer med CF og deres pårørende står overfor. Dette er en gruppe som er spesielt sårbar i disse dager. Se lenken under for ytterligere informasjon. Bildene er fra min første og foreløpig eneste utstilling. Den fant sted her på Rena og solgte helt ut. Trykkene er nummerert og signert. Sett ditt navn under det bildet du vil ha. Du betaler akkurat hva du selv vil. Prisen pr. bilde under utstillingen var 600 kr, men husk at ingen sum er for liten."

Bildene er laget med splittpenn, tannbørste og malepensel.

Responsen fra facebookfolket var rask - i løpet av et døgns tid var fem bilder solgt, og CF-foreningen fikk 4000 ekstra kroner til vårt arbeid. 

 

Fått se hvor viktige CF-foreningen er

Hvorfor Thomas ville støtte nettopp CF-foreningen, forteller han selv:

Anna, datteren til min kone har CF, og etter å ha bodd under samme tak som de to i tre år, har jeg virkelig fått se hvor viktige dere er, og hvor mye fint dere gjør for så mange. I og med at mye er veldig usikkert og mange står med utallige ubesvarte spørsmål i disse dager, ser jeg for meg at den jobben dere gjør er om mulig enda viktigere enn tidligere.

Jeg håper selvfølgelig at folk vi fortsette å kjøpe bilder i dagene som kommer, men synes responsen så langt faktisk har vært over all forventning. Mitt største ønske med dette er imidlertid ikke at jeg skal klare å samle inn så voldsomt mye penger, selv om det selvfølgelig hadde vært veldig gøy, men at det kan få andre til å tenke litt i samme retning. Om jeg kan inspirere andre til å samle inn på sin egen måte, så er det mye viktigere en det lille jeg alene klarer å samle inn.

 

Takk!

Vi i CF-foreningen setter veldig stor pris på å få en så hyggelig overraskelse i en krevende tid, og pengene kommer godt med i vårt arbeid. Tusen takk til både Thomas Øian Mårud og alle de som har kjøpt Thomas sine bilder - det varmer i disse dager. Det betyr også mye for oss at Thomas synes vi utgjør en positiv forskjell i hverdagen til familier med cystisk fibrose - da er vi på rett vei.

 

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen