Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
Terje og Sonja privat utsnitt

Ikke ta fremtiden fra oss - en pårørendes bekymring i koronaens tid


korona, leve med cf, voksen med cf, transplantasjon, behandling
20.03.2020
Sharon Gibsztein

Ikke ta fremtiden fra oss, ber Sonja Tanner som er samboer med Terje Dalhaug som har CF. Som pårørende kjenner Sonja på dyp uro og frustrasjon på grunn av koronaviruset. Foto: privat.

Oppdatert 24.03.2020 

Sonja delte sitt hjertesukk på vår facebookside CFNorge, der innlegget hennes fikk solid respons og ble delt av mange. AvisaNordlandLeserinnleggSonjaTanner TerjeDalhaugMars2020Hun sendte også teksten til avisa Nordland og ble intervjuet der 20. mars 2020, se skjermdump med link (betalingsmur).

Her er innlegget hennes:

 

Jeg vil gjerne introdusere dere for samboeren min; Han er blant annet; frivillig organisator og trener pensjonister i badminton, aktivt styremedlem i Bodø Hockey med utdanning som barnetrener i ishockey, aktivt medlem og en av grunnleggerne av Bodø Backgammonklubb. Han er såpass aktiv i alle klubber og organisasjoner at jeg noen ganger lurer på om ikke VI TO skal ha litt tid sammen!

Det er få som er så aktiv og engasjert, som gir så mye av seg selv, som betyr så mye for sine venner og de som er rundt han. Han har en livsglede uten like og en positivitet som bare er til å beundre.

Dere burde også vite at han er født med en kronisk lungesykdom (cystisk fibrose) som har resultert i en lungetransplantasjon, en nyretransplantasjon, to omganger med kreft og for å krydre det hele har han diabetes og nedsatt immunforsvar. For å si det kort; han er ekstremt utsatt for dette viruset og jeg er livredd for å miste han.

Nå holder vi oss hjemme bortsett fra når jeg skal handle mat og hente medisinene hans, men jeg er livredd for hva annet jeg tar med meg hjem.

Jeg er både bekymret og skuffet når jeg ser hvordan mange håndterer dette; folk som står i betalingskø tett inntil hverandre, som tvinger seg fram i roterende dører og puster over nakken min og som tar på varer de ikke skal kjøpe.

Bare fordi du selv ikke er i en utsatt gruppe og bekymrer deg lite, er det utrolig mange ellers ”friske”, oppegående bidragsytere som er usynlig utsatt, som min samboer.
Dette er kanskje en appell; en appell for folk til å ta rådene om avstand, håndvask og ha en bevissthet om hva man berører…

Vi har planer om en framtid sammen, vi skal gifte oss snart… Ikke ta vår framtid fra oss.

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen