Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
SkjermdumpNRKstlandssendingen18febinnslaghndvask300px

Sykefraværet i barnehage ned nær 40 prosent


Om CF
21.02.2013
Sharon Gibsztein

Skovheim barnehage på Nordstrand i Oslo innførte strengere hygienetiltak. Dette ga store utslag på barnas fraværsstatistikk. Det fortalte NRK Østlandssendingen denne uken.

 

I barnehagen har de sammen med en hygieneproduktleverandør hatt et forsøk gående. Man har innført nye og mer omfattende håndvaskrutiner. Resultatet ble at sykefraværet stupte, sies det i reportasjen.

 – Vi ble jo ganske overrasket når vi satte oss ned og regna prosent, hvor mye korttidsfravær det var i 2011 kontra 2012. Vi måtte regne på det flere ganger, for vi trodde det nesten ikke.. , forteller bestyrer Aud Norma Valen fra Skovheim barnehage i reportasjen.

 

Sykefraværet gikk ned med hele 38 prosent.

I reportasjen ser vi at barna er flinke til å vaske hendene nøye.

Se nyhetsinnslaget fra 18. februar her (tema 2: Håndvask har fått ned sykefraværet i barnehage).

 

God smittevernhygiene spesielt viktig for CF'ere
God hygiene og hyppig og nøye håndvask for å hindre smittespredning er helt i henhold til de hygieneregler mennesker med CF må forholde seg til, og som er spesielt viktig for barn med CF som går i barnehage og skole. Dette er tema som alltid er aktuelt, men ekstra viktig nå når det går så mange ulike luftveissykdommer. NFCF synes derfor det er flott at det settes fokus på dette.

 

Hygieneregler og råd for CF'ere, se nyhetssakene nedenfor, eller klikk her.

Se også CF-info.

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen