Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
Justyna Kowalczyk silver medal Oslo 2011 medal ceremony cross country skiing women 15 km

Solgte OL-gull og premiebil for CF


Aktiv og engasjert
06.12.2015
Egil Knarvik, Sharon Gibsztein

Den polske skidronningen Justyna Kowalczyk har et sterkt engasjement for CF, forteller Dagbladet i den siste helgeutgaven fra november 2015. Foto: Tadeusz Mieczyński.

 

Lagrennsløperen, som gjentatte ganger har tuktet våre jenter, blir presentert over tre sider i avisas siste helgeutgave i november. Under overskriften ”Den gode hjelperen” (betal-artikkel) får leserne bli kjent med henne også utenfor skisporet.

 

Kowalczyk er en svært populær idrettskjendis i Polen, ikke minst for sitt samfunnsengasjement. ”Spesielt er hun opptatt av barn som er rammet av lungesykdommen cystisk fibrose”, kan vi lese. Det var servicemannen hennes som hadde fortalt henne at hans mor jobbet med disse barna på sykehuset i Rabka.

 

”Det er ikke så mye jeg kan gjøre”, sier skikjendisen, ”men jeg kan i alle fall bruke statusen min til å gjøre det lille jeg kan. Sammen med interesseorganisasjonen som arbeider for å bekjempe denne sykdommen har vi solgt den BMW-en jeg vant i verdenscupen, og gullet jeg vant i Sotsji-OL.”

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen