Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

Minnes Grete Waitz24.04.2011
Sharon Gibsztein

627.jpg

Vegard Strøm var én av de unge med CF som på 1980-tallet fikk nyte godt av Waitz råd og oppmuntring. Strøm kaller Grete Waitz for en viktig inspirasjon for CF'ere. NFCF takker Grete Waitz for hennes CF-engasjement.

Vegard Strøm er selv CF’er og er en av de dengang unge CF’erne som var med i både forskningen og gruppen som løp marathon i inn- og utland. I en uttalelse til cfnorge.no forteller han hvordan Waitz kom til å bety mye for ham:


”En sommerdag i 1982 ble jeg bedt om å møte i redaksjonen til lokalavisen hjemme i Larvik. Jeg fikk der overrakt et bilde av Grete Waitz, som hun hadde signert og hvor hun gratulerte meg med innsatsen i Oslo Maraton - jeg hadde nylig gjennomført nevnte maraton som ledd i et forskningsprosjekt om fysisk aktivitet og CF. Det var en stolt, ung kar som mottok bildet - en verdensstjerne hadde ofret av sin tid og sine tanker på meg! Bildet, som prydet veggen min i mange år, står for meg som et symbol på den storhet hun gjennom mange år viste overfor oss med CF.”


Waitz hadde alltid tid til de unge CF’erne:

”Jeg hadde senere gleden av å treffe Grete Waitz flere ganger i forbindelse med deltakelse i New York Maraton, men også i Sentrumsløpet i Oslo, hvor mange barn og unge med CF gjennom flere år deltok. Hun tok seg alltid tid til å møte oss.”

Hun så betydningen av hvor viktig fysisk aktivitet kan være for personer med CF, og delte villig sine treningsråd. Med sitt nærvær og engasjement var Grete Waitz en stor inspirator, ikke bare for meg, men for veldig mange personer med CF. Vi minnes i takknemlighet."NFCF: Waitz en ambassadør for mennesker  med CF
NFCFs leder Ann Iren Kjønnøy følger opp Strøm, og sier til cfnorge.no at Waitz var en ambassadør for personer med CF:

"Grete Waitz har vært en inspirator og støttespiller for personer med cystisk fibrose i 30 år. Hun bidro til å sette fokus på  fysisk aktivitet og trening som en viktig faktor også for personer med cystisk fibrose. En viktig ambassadør for personer med CF har gått bort. Norsk forening for cystisk fibrose takker for hennes innsats og lyser fred med hennes gode minne."


Les også historien om hvordan Grete Waitz ble involvert i CF, i form av minneord av Johan K Stanghelle.

Fra andre:

Se faksimile av oppslag i Aftenposten fra 25. oktober 1983.

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen