Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
Julevippskampanjen2018

Julevippsfilmen slår alle rekorder


støtt oss, om cf, leve med cf, barn med cf, forskningsfondet, trivselsfondet
14.12.2018
Sharon Gibsztein

Julevippsfilmen 2018 har slått alle rekorder, aldri har vi hatt så mange visninger og delinger. Se den her. Vi håper mange følger Andreas oppfordring om å vippse en julegave til foreningens arbeid.

 

På under en uke har julevippsfilmen 2018 nådd mer enn 20 000 brukere på facebook, og Andreas budskap har hatt nær 10 000 visninger. Vi er overveldet over den gode responsen. Gå gjerne inn på vår facebookside CFNorge og lik og del filmen eller denne nettsaken der. Artikkelen fortsetter under filmvinduet.

 

 

En liten diagnosegruppe må ha en sterk stemme

Nestleder i foreningen, Jan Olav Reffhaug, er glad for at filmen har spredt seg til såpass mange mennesker. Vi tror det er bra med bevissthet rundt denne, og andre sjeldne diagnoser, sier han. I tillegg håper han julefilmen vil bidra til at folk vippser noen kroner til foreningens arbeid:

Det vil komme godt med fordi CF er en sjelden diagnose og det er i underkant av 400 mennesker med denne sykdommen i Norge. Derfor er det viktig at vi er en sterk og aktiv forening. På den måten kan vi være en aktiv bidragsyter til cf-forskning. I tillegg legger vi på vekt på å støtte trivselstiltak for små og store med CF.

Foreningen har mange jern i ilden, vi jobber interessepolitisk og følger nøye med på nye revolusjonerende medisiner for sykdommen. Det er mange forskningsprosjekter som trenger brukermedvirkere, og vi stiller også opp i råd og utvalg i helsetilbudene våre. I løpet av året har vi flere arrangementer med opplæring og informasjon til våre medlemmer, og vi har også ulike støttetjenester for mennesker med CF.

Nå i 2018 har vi også startet med å dele ut små strikkekaniner til nye CF-familier, det håper vi vil være en fin hilsen og støtte til nye babyer med cystisk fibrose og deres foreldre, forteller Reffhaug, som også er prosjektleder for julevippsfilmen.

 

Første kampanjefilm

Dette er CF-foreningens første julevippsfilm, og den er laget med god hjelp fra Andrea og hennes foreldre. Den aktive 12-åringen har hatt en egen youtubekanal i flere år, og er dermed dreven foran kameraet. Både Andrea og resten av familien er opptatt av å bidra til oppmerksomhet rundt cystisk fibrose og Norsk forening for cystisk fibrose. Vi i NFCF vil gjerne få takke Andrea og familien hennes for at de har vært med på å lage vår første julevippsfilm. 

 

Vil du se mer film? Se NFCF-leder Inger Karin sin julehilsen 2018.

  

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen