Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
575.jpg

Jenter med CF i TV2-programmer om transplantasjon



22.01.2011
Sharon Gibsztein

Onsdag 26. januar klokken 21.45 sendes første program i dokumentarserien ”Livet på vent” på TV2. Serien handler om mennesker som venter på nye organer. I første program får vi blant annet møte Sigrid (bildet) som har CF og venter på nye lunger. Senere i serien får vi også møte tenåringen Cathrine som har CF og er i samme situasjon. Sigrid blir dessuten også intervjuet av Trude Teige i programmet TRUDE på TV2 rett etter Livet på vent. TRUDE ser du klokken 22.45.

Foto: TV2

Oppdatert 7. mars 2011


Cathrine kan du møte allerede på God Morgen Norge på TV2 onsdag (26. januar) morgen. Se innslag fra TV2 om Cathrine her.

Sigrid var også som en av flere med i filmen om CF som ble laget i 2005 av Snøball film for Norsk forening for Cystisk Fibrose (NFCF) og Norsk senter for cystisk fibrose (NSCF).
 Korte utdrag om Sigrid og andre fra Livet på Vent (TV2). 


Lungetransplantasjon og CF

Lungetransplantasjon er etter hvert blitt en anerkjent behandling ved livstruende CF. Lungetransplantasjon er tøft både fysisk og mentalt, både før og etter selve operasjonen. Ikke minst er tiden i påvente av passende organ krevende.

I løpet av de to siste årene har 10 mennesker med CF gått gjennom en lungetransplantasjon.

Se TV2s tidligere produksjon I kø for livet om Truls Zimmer (tidsbegrenset tilgang) som venter på nye lunger. Zimmer fikk nye lunger i 2006 og er likemann i NFCF. Han har sin egen blogg Frisk pust.


Organdonasjon gir en ny sjanse
De som får nye organer får en fornyet sjanse til å leve lenger. Mange av de som har fått nye lunger, betegner det som å ha fått livet i gave, og er dypt takknemlige overfor de som gjorde et valg om organdonasjon for sine kjære avdøde.


Om Livet på vent
Første program sendes onsdag 26. januar klokken 21.45

TV2 skriver dette om serien (link) på sine nettsider:

”Livet på vent er en dokumentarserie som utspiller seg på Klinikk for spesialisert medisin og kirurgi, avdeling for organtransplantasjon og thoraxkirurgisk avdeling, på en landets mest spennende arbeidsplasser; Rikshospitalet.

Rikshospitalet er en del av Oslo universitetssykehus.

Møter menneskene som venter

Serien består av åtte programmer og TV-seerne får stifte bekjentskap med koordinatorer, kirurger og helsepersonell som hver dag arbeider tett på både livet og døden. Ikke minst får vi møte mennesker som venter på nye organer.

Vi får oppleve hva det innebærer å være «bundet» til en mobiltelefon. Hvordan ventetiden går og redselen er for at ingen organer er tilgjengelig før det er for sent.”

 

TRUDE på TV2 onsdag 26. januar klokken 22.45
I TRUDE møter vi Sigrid Glastad Laugen og mannen Are som forteller hvordan de har dte idag. I programmet møter Sigrid og Are også kirurgen Arnt Fiane som opererte Sigrid. Intervjuer er Trude Teige.  



Flere nyheter fra cfnorge.no/Aktuelt

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen