Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

Bernadette skøyter inn penger til CF-forskning


aktiv og engasjert
08.03.2018
Egil Knarvik

Skate2018Falun BernadetteH maskot utsnitt

Bernadette Hendriks (60) i Jordalsgrenda på Nordmøre har deltatt i det spesielle skøyteløpet ”Skate4AIR” tre ganger, og på den måten samlet inn rundt regnet 5.500 euro til forskning til fordel for cystisk fibrose.

 

Det er den nederlandske CF-foreninga som arrangerer ”Skate4AIR”, men skøytenasjonen Nederland må reise langt for å finne sikker is utendørs, som er stor nok til arrangementet. De 68 deltakerne ved Runnsjø ved Falun gikk runder på opp til 13,4 kilometer. På Weisensee i Østerrike deltok det i år 150. ”Daylight Challenge” betød at fellesstarten gikk i grålysninga klokken 07.06 og målgang var klokken 16.31.

 

Norsk-nederlandske Bernadette på svensk is 

De to siste årene har Bernadette valgt å gå på svensk is. 10. februar tilbakela hun 107 kilometer på sine klappskøyter sammen med blant andre den nederlandske skøytelegenden Jochem Uytdehaage, som er onkel til et barn med CF og ambassadør for arrangementet.

 

Kjellrun skøyter og selger planter for CF-forskning

Bernadette, som er mor til Bjørn Henrik Jordal, er født og oppvokst i Nederland og derfor medlem av både den nederlandske og norske cf-foreningen. I år fikk hun også med seg en norsk skøytevenninne, Kjellrun Hoås Gannestad, som fullførte 100 kilometer før hun uheldigvis falt og brakk kravebeinet. Da hadde hun i forkant sikret hele 1.544 euro i sponsorpenger til det gode formål ved å så, dyrke og selge planter. Imponerende av en som bare indirekte har tilknytning til cystisk fibrose!

Skate4AIR2018Kjellrun Bernadette Falun

Bildet til venstre: Kjellrun og Bernadette sto opp i grålysningen for å starte det daglange skøyteløpet. På bildet til høyre ser vi dimensjonen på skøytebanen.

 

Stiller du neste år?

Dette burde være en skikkelig utfordring til ”den norske cf-familien” om å finne fram skøytene og stille opp i neste års ”Skate4AIR”. Norge er jo på ny blitt en skøytenasjon, er vi ikke!?!

 

 

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen