Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
BernadetteHendriksSkate4AIR2017 Sverige liten800px

Norske Bernadette skøytet inn 2000 euro til CF-forskning


aktiv og engasjert, pårørende, regionene, vest, støtt oss, å leve med cf
16.03.2017
Egil Knarvik

Bernadette Hendriks (59) tilbakela hele 115,1 km, og gikk inn nær 2000 euro da hun deltok i Skate4AIR på innsjøen Runn utenfor Falun i Sverige 11. februar. På bildet ser vi Bernadette som nummer 2 fra venstre i mål etter en lang dag på isen. Foto: privat.

 

Skate4AIR er et opprinnelig nederlandsk idrettsarrangement med stor veldedighetsfaktor. I år ble det samlet inn over 400 000 euro til forskning på CF. Bernadette, bosatt i Jordalsgrenda på Nordmøre de siste 31 årene og mor til Bjørn Henrik Jordal (21), bidro med nesten 2000 innsamlede euro, og 30 treningsmil på skøyter.

 

Flere norske deltagere i 2018? BernadetteHendriksSkate4AIR2017 Sverige Fangruppe 800px

Skal vi ta opp igjen Norges rykte som skøytenasjon? Bernadette håper at hun neste år kan
få med seg flere norske utøvere slik at hun slipper å representere Norge helt alene.

På bildet til høyre ser vi norsk/nederlandske Bernadette til høyre for stevnemaskoten, og hun hadde en stor og aktiv supportergjeng ledet av ektemannen John Bjarne Jordal i blå jakke. (Foto: Privat)

 

Personlig rekord

Da hun debuterte i det spesielle skøyteløpet i fjor, noterte hun seg for 100 km. I år satte Bernadette personlig rekord med 115,1 kilometer på den svenske innsjøen. Den gang deltok hun i tilsvarende arrangement på Weisensee i Østerrike. I år ble Skate4AIR avviklet i både Østerrike og Sverige, men er fortsatt et skøytearrangement i regi av den nederlandske organisasjonen for sykdommen cystisk fibrose (CF).

 

Topplue mot ruglete innsjøis

Arrangementet ble nærmest perfekt gjennomført, men siden det foregår på en innsjø, er det ikke til å unngå at isen kan være noe ruglete og ha enkelte sprekker. Olympiamesteren Jochem Uytdehaage og de andre nederlandske deltakerne brukte derfor hjelm. Den svenske skøytelegenden Tomas Gustafson stilte derimot i topplue. Det angret han nok på da han etter 165 km gikk på hodet i isen og pådrog seg hjernerystelse.

 

En hel arbeidsdag på skøyter

Mens dette første forsøket på å gjennomføre skøyteløpet i Sverige samlet bare 39 deltakere, de aller fleste nederlendere, deltok det hele 197 til sammen i årets Skate4AIR. De raskeste rakk å gå hele 208,5 km i løpet av den tilmålte tiden. ”The daylight challenge” (”Dagsutfordringen”) innebar at starten gikk i tussmørket om morgenen og ble avsluttet åtte timer og tre kvarter senere.

 

 

 

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen