Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
NickTalbotEverestApril2015

Mount Everest-bestigende CF’er skadet i jordskjelvet i Nepal


Aktiv og engasjert
28.04.2015
Sharon Gibsztein

Nick Talbot, som har CF og har nytt godt av årsaksbehandlende medisin, har jobbet målrettet i flere år for å bestige Mount Everest. Jordskjelvet i regionen har gjort ting vanskelig. Foto: CF vs Everest.

 

Søndag 26. april tikket følgende melding inn på britiske CF Trust sin Facebookside:

Latest on Nick Talbot and CF vs Everest, from our Chief Executive, Ed Owen:

"I have today been in touch with Nick's father, Keith, who has spoken to Nick by phone. Nick described his dramatic escape from the avalanche on Everest in which he sustained cracked ribs and hypothermia.

As a result of his injuries, Nick was airlifted out of Base Camp this morning and is now in Kathmandu from where he is planning to return to the UK.

Nick is obviously devastated by the loss of one of his colleagues, and at the widespread loss of life that has occurred. He is also aware of the support all of his friends and well-wishers at this difficult time."

Bildet (øverst) er det siste Nick postet på facebooksiden sin før jordskjelvet kom.

 

Tsunami av snø, stein og is

38 år gamle Nick Talbot fra London startet forberedelsene og treningen for å bestige Everest allerede i 2013. Som erfaren klatrer hadde han allerede besteget Cho Oyu, verdens 6. høyeste fjell.

Da jordskjelvet rammet, var han tre uker inn i den to måneder lange oppstigningen.

Mandag 27. april formidlet Nick en kort beskjed om hva han hadde opplevd:

- 48 tøffe timer etter at jordskjelvet og en tsunami av snø, stein og is traff basekamp. Mørbanket og såret og heldig som er i live, takk for alle fine meldinger.

 

Skape oppmerksomhet og samle inn penger

Målet med prosjektet var å skape oppmerksomhet rundt CF og å samle inn 100 000 britiske pund i anledning den britiske CF-foreningens 50-år jubileum som var i fjor. Pga uforutsette årsaker ble bestigningen utsatt til i år. Om selve prosjektet sa Nick i 2013 at:

 

Gjør dette for de som har det tøft

 - Jeg har hatt et par opp- og nedturer, men helsen min har generelt vært mye bedre enn de fleste som har CF. Jeg er også så heldig at jeg nyter godt av ny medisin som bare kan hjelpe en liten andel av mennesker med CF og det har ført til at lungefunksjonen min har blitt bedre og at helsen min er enda mer stabil. Dette har gjort det mulig for meg å gå løs på dette prosjektet. Det kommer til å bli kjempetøft, men jeg kjenner noen med CF som må holde ut å kjempe for pusten og å bevege seg hver dag. Jeg gjør dette for dem, sa Talbot ved oppstarten av prosjektet i 2013.

 

Les mer:

 

 

 

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen