Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
MarienlystSkolekorpsNY2018 KlarinettistElseJulie ogMusikanter mindre

Med klarinetten og Trivselsfondet til New York


trivsellsfondet, støtt oss, barn med cf, om cf
30.08.2018
Foreldrene til Else Julie, Sharon Gibsztein

Med god hjelp fra vårt Trivselsfond kunne Else Julie på snart 11 år vise New York hvordan 17.-mai skal feires! Foto: privat

Else Julie har mange fritidsinteresser, hun går på ski, spiller fotball og spiller klarinett i korps. Og klarinetten er forklaringen på årets 17.-mai-feiring i New York.

Vår unge klarinettist har cystisk fibrose med en kronisk bakterieinfeksjon som gjør at hun ikke kan være med på samlinger og møte andre som har CF. Men å spille i korps kan hun, og hva er vel bedre lungefysioterapi enn et blåseinstrument som klarinett?

Else Julies musikervenner heter Marienlyst skoles musikkorps, holder til i Oslo, og har over 100 musikanter med stort og smått. I år feiret hovedkorpset 17.-mai i New York! 40 barn og en del voksne reiste over 16. mai og var der i hele 5 dager.

 

Trivselsfondet

Til reisen fikk Else Julie 3000 kroner i støtte fra CF-foreningens Trivselsfond til å dekke egenandelen til turen. 

Bilder: øverst: Else Julie helt til venstre sammen med korpsvenner. Bildet til høyre: Else Julie klar med klarinetten.

 

SjømannskirkenMarienlystSkolekorpsNY2018 ElseJulieKlarinett 30p

Korpset deltok på 17.-mai arrangementet til den Norske Sjømannskirken på Manhattan. Der var det gatefest og tradisjonell nasjonaldagsfeiring med is, pølser og Solo. Korpset holdt konsert, spilte nasjonalsangen og marsjerte i 17.-maitoget rundt kvartalet der Sjømannskirken holder til, med New Yorks ”skyline” og skyskrapere i bakgrunnen.

På kvelden marsjerte korpset inn på en 17.-mai fest på en takterrasse i Chinatown med utsikt over hele Manhattan. Det var mange ”Norwegians” som fikk hjemlengsel når korpset marsjerte inn, og de fikk en fantastisk mottagelse. Det var en strålende 17.mai.

 

Gjenbesøk fra USA i 2019

På fredag ble det tid til både sightseeing og shopping, mens på lørdag besøkte korpset et trommeorkester ute i Brooklyn og hadde en øvelse sammen med lederen der. Det var veldig inspirerende. Neste 17.-mai får korpset besøk av trommespillere fra Brooklyn.  Er du i Oslo neste kan du rope ekstra hurra for Marienlyst skoles musikkorps, for de vil høres i toget.

 

"Best in Parade"

Søndag var det 17.-mai parade i ute Brooklyn, med norskamerikanere i 2. 3. 4. 5. og 6. generasjon, som feiret 17.-mai. Mye var likt feiringen i Oslo men noe var veldig ”amerikansk”. I tillegg til korps hadde de store lastebiler med vikingskip, orkestre og både Miss Sweden og Miss Norway USA. Mange norskamerikanerne hadde bunad gjerne, sammen med sandaler og tights. Marienlyst skoles musikkorps vant en pris samme med et annet korps for beste korps i paraden. 

Siste dag på turen rakk vi en liten tur til Central Park før hjemreise.

Tusen takk for støtten, det var en opplevelse for livet, og vi vil tilbake til NYC med eller uten korpset.

Mvh Else Julie med foresatte

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen