Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

Lungesykdommer, 3. utgave, av Petter Giæver


Litteratur
20.02.2009
Sharon Gibsztein

Lungesykdommer3opplagPGiaever

Dette er tredje utgave, revidert og oppdatert med ny kunnskap om årsak, sykdomsutvikling, diagnostikk og behandling av de fleste lungesykdommer som er aktuelle i norsk praksis. Boken har et eget kapittel om CF. Overlege ved NSCF, Pål L. Finstad, har bistått Giæver med dette kapitellet. 

Oppdatert august 2014

 

Kjøp boken hos Akademika, pris kroner 459,- (2014-pris) 

 

Om boken

Lungesykdommer ble utgitt første gang i 2002 og var da første norske lærebok på dette nivået. Etterspørselen har vært stor, og boken har fått meget god omtale.

Mennesker med CF og deres pårørende kan med fordel lese boken for å få tips om hvordan forklare CF for leger som er ukjente med sykdommen, for å lære noe selv, eller for å tipse leger om at dette er en bok som er grei å lese hvis man ønsker informasjon om CF.

Stoffet er lagt frem lettfattelig og oversiktlig. Nødvendig medisinsk terminologi er forsøkt forklart med norske ord og uttrykk. Boken inneholder en rekke illustrasjoner og røntgenbilder.

«Lungesykdommer» er i første rekke skrevet for medisinstudenter og fysioterapistudenter, men leger og annet helsepersonell som behandler lungepasienter, vil også ha glede av boken.

Lungelege Petter Giæver har tidligere arbeidet ved lungemedisinsk avdeling på Ullevål Universitetssykehus, og er nå tilsatt ved Rikshospitalet.

 

Mer informasjon

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen