Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

NFCF nyhetsbrev november 2012

Tilbake til Arkiv

Sendt: 14.11.2012

November 2012

 

November er måneden som ikke klarer å bestemme seg for om det er høst eller vinter, men jul blir det helt sikkert - bare 39 dager igjen! Gled dere også til julenummeret av CF-bladet som er i produksjon nå.

 

Aktiviteter: Vi minner om at i januar/februar arrangeres lokale årsmøter i våre fire regioner – følg med på regionssidene eller i kalenderen på nyåret. Ypperlig anledning til å bli kjent med tillitsvalgte i din region og å få litt ekstra CF-kunnskap attåt.

Mange legger planer i god tid, derfor minner vi også om Opplæringsdag og Hovedårsmøte 12.-14. april, som i 2013 finner sted i Sarpsborg – sett av helgen allerede nå!

 

VIKTIG: Får du tilbud om årlig årskontroll ved Norsk senter for cystisk fibrose?

 

Nyheter fra NFCF/www.cfnorge.no

Denne helgen har hovedstyret vært samlet til styremøte på Lørenskog – liten situasjonsrapport derfra kommer i CF-bladet og på nettsiden.

 

En rekke nye medikamenter er undervegs til Norge - sjekk Medikamentnytt. Her finner du også omtale av diverse tiltak for å fremme både forskning og utvikling av medisiner som er viktige for mennesker med CF.

 

I oktober deltok leder ved CF-senteret (også kjent som Norsk senter for cystisk fibrose) i et såkalt Advisory Board møte med Vertex i København – en nettsak som var tydelig populær blant våre lesere – les den du også.

 

”Endelig vant jeg! Jeg pleier aldri å vinne noe som helst”, det sa vår overraskede fotokonkurransevinner. Stor takk til alle som deltok, både med bilder og avstemning. 

 

Nettverket for sykepleiere som jobber med CF i sykehus fikk en grundig kunnskapsoppdatering på to-dagers samlingen om CF – og NFCFs tillitsvalgte bidro med viktig kunnskap.

 

Slik gjør du hvis du vil ha varsel om nyhetene i det de legges ut på www.cfnorge.no . 

 

Også her i Norge har vi et eget forskningsfond for cystisk fibrose, og i 2011 kom det inn nesten 50 000 kroner til dette fondet – noe å tenke på for de glade juletider?

 

I slutten av oktober gikk den nord-amerikanske CF-kongressen (NACFC) av stabelen, og CF-voksen sykepleier Benedicte Berg Akselsen gir oss noen høydepunkter derfra.

 

Les oppsummeringen av årets familiekurs for nydiagnostiserte.

 

Vi vet det er mange som var på høstferie og jakt i oktober, så hvis du ikke fikk med deg nyhetsbrevet for oktober, kan du lese det her

 

Internasjonalt 
Cystic Fibrosis Foundation har oppdatert sitt materiale rettet mot voksne med CF

 

Webinar
Nettbasert seminar om fertilitet og infertilitet ved CF, i regi av den canadiske CF-foreningen. Dato: 20 november, canadisk tid. Anledning til å stille spørsmål til foredragsholdere. NB: Forhåndspåmelding er nødvendig.

 

NB: Vi minner også om vårt Trivselsfond.

 

 

Faste poster
Bli medlem!
Ikke glem at du støtter oss aller best ved å bli medlem.


Praktisk og faglig informasjon om CF
CF-info

 


cfnorge.no's arkivtjenester
Bruk Søk-funksjonen hvis du ikke finner det du leter etter.
Nyhetsbrevarkiv - tidligere publiserte nyhetsbrev, legges ut med en måneds forsinkelse
Aktueltsaker delt inn i årsarkiv

 

Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon cfnorge.no er utviklet med støtte fra ExtraStiftelsen Mylan

Tilbake til toppen