Logo - Norsk forening for cystisk fibrose
SkjermdumpNTNUfilmTilrettelegging

Tilrettelegging ved studier


ung med cf, voksen med cf
26.08.2016
Sharon Gibsztein

Er du student og har CF, kan du ha behov for ulike typer tilrettelegging som lenger eksamenstid, fast lesesalsplass og lignende. NTNU har en super film om hva tilrettelegging kan være - og hva du må ta ansvar for selv. Vi gir deg også en liten oversikt over kontakter for tilrettelegging ved et knippe universitet og høyskoler.

 

I denne filmen om tilrettelegging fra NTNU får du en enkel innføring i lovverket, hva utdanningsinstitusjonen er pliktig til å tilby, hva de ikke tilbyr, forskjellen på videregående skole og universitet, eksempler på tilrettelegging, og også om forholdet mellom tilrettelegging og faglig kvalitet i utdanningen. De gir deg også en "oppskrift" på hvordan du søker om tilrettelegging. Filmen er relevant for alle typer høyere utdanningsinstitusjoner, ikke bare NTNU.

For deg som er student med CF, se også disse sakene:

 

Hvordan finne info om tilrettelegging

Det er litt ulik kvalitet på informasjonen om tilrettelegging på de ulike lærestedenes nettsider. Vi har funnet frem til aktuelle nettsider om tilrettelegging hos et lite utvalg universitet og høyskoler, og også gitt en vurdering av kvaliteten på informasjonen. Har du spørsmål om praktiske erfaringer med tilrettelegging for studenter med CF, kan du enten kontakte ungdomsrådet vårt, likepersonene våre eller stille spørsmål på våre lukkede facebookgrupper.  

Universiteter

 

Vitenskapelige høgskoler

 

 

 

 


Chiesi Pharma Viatris Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen