Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

Samtaletjenesten

Samtaletjenesten er et støttetilbud for for deg som har CF eller PCD, eller er pårørende. Tjenesten er et lavterskeltilbud, og det betyr at du kan ringe eller ta kontakt akkurat når det passer for deg, og snakke om det du vil. Ingen henvisninger, ingen timebestillinger.

 

Tjenesten er bemannet av Berge og Thomas, som begge jobber ved Dialog samtalesenter i Oslo, og som har bred erfaring i å snakke med mennesker om stort og smått, også om ting som er vanskelig.

Vi har laget Samtaletjenesten med utgangspunkt i koronasituasjonen, som gjør livet med CF og PCD ekstra krevende. Men du kan ta opp akkurat det som er viktig for deg. Tjenesten er finansiert med prosjektmidler fra Stiftelsen Dam.

 

Slik fungerer tjenesten – ring Berge eller Thomas! 

Denne tjenesten er for deg som har CF, PCD, er søsken, barn, foreldre og øvrige pårørende. 
Slik gjør du: Ring til

  • Berge-Andreas Jenvin-Steinsvåg på mobil 930 51 250 eller epost
  • Thomas Bernhard Thiis-Evensen på mobil 481 89 229 eller epost.

Du velger selv hvem av dem du vil snakke med, og du kan ta kontakt når det passer for deg. Om de ikke svarer akkurat når du tar kontakt, send dem en sms, så kontakter deg tilbake. Du kan også sms'e, chatte, skype eller bruke epost. Berge-Andreas og Thomas-Bernhard har taushetsplikt og det blir ikke skrevet journal, se mer om dette nedenfor. 

Berge-Andreas er sosionom, og Thomas Bernhard er filosofisk praktiker, se video med dem nederst på siden.

Våre dyktige hjelpere fra Dialog har satt seg inn i det grunnleggende ved cystisk fibrose og primær ciliedyskinesi. De kan dog ikke svare på medisinske spørsmål om CF eller PCD.

 

Taushetsplikt

Berge-Andreas og Thomas-Bernhard har taushetsplikt og det blir ikke skrevet journal, og her forteller de mer om hva som ligger i dette:

Dette er et tilbud om lavterskel helsefremmende støttesamtale:

  1. Vi har taushetsplikt
  2. Vi oppretter ikke journal og samler ikke inn personinformasjon, sensitiv informasjon eller helseopplysninger 
  3. Informasjon til Norsk forening for cystisk fibrose vil, om det naturlig fremkommer i samtalen begrense seg til vårt anonymiserte inntrykk av brukers kjønn, antatt helseregion (Helse sør øst, midt, vest, nord), og antatt alder i 20 -års intervaller (18-30, 30-50, 50-70, 70 og oppover).

Om du har spørsmål om taushetsplikt og personvern, ta kontakt med Berge-Andreas på telefonnummeret/epost som er nevnt lenger opp i artikkelen.

Du kan lese mer og se video med Berge og Thomas her.

 


Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon Mylan Stiftelsen Dam

Tilbake til toppen