Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

NFCF nyhetsbrev februar 2013

Tilbake til Arkiv

Sendt: 18.02.2013

Februar 2013

 

Vinterferieukene er her, og med det går tiden litt saktere – eller ekstra fort for de som suser ned slalombakken. Innimellom slagene tilbyr vi litt hjerneføde - les oss på både pc, mobil og nettbrett!

 

 

Aktiviteter: Alle medlemmer skal nå ha fått invitasjonspapirene til årets storsamling; Opplærings- og årsmøtehelgen 12.14. april i Sarpsborg (se mer her). Husk også å nominere din kandidat til CF-prisen, og kanskje du vil søke midler fra Trivselsfondet?

 

    >>> Kan du hjelpe oss? CF-bladet setter fokus på CF-relatert mavekrøll, årsaker og hva som kan gjøres i neste CF-blad, og trenger litt bakgrunnsinformasjon fra dere som har mavesmerter eller maveproblem/ubehag som skyldes CF eller CF-medikamenter. Send en pm til redaktør Kari Oliv eller epost til redaksjonen@nfcf.no så raskt som mulig. Mvh redaksjonen 

 

Nyheter fra NFCF/cfnorge.no
Gikk du glipp av de flotte NRK-innslagene med Bjørn Henrik Jordal? Se dem her! Mer fra Ung med CF her.

 

PCD er en sykdom som på mange måter ligner på CF. Nå vil NFCF komme i kontakt med alle som har PCD.

 

26. januar hadde Dagbladet.no og nrk.no har oppslag om at utviklingen av antibiotika går for tregt og at resistens vil bli et problem; godt da at en egen FDA-gruppe arbeider for nye antibitoka . Mer fra Medikamentnytt her.

 

Hvordan snakker man med barn om vanskelige ting som diagnose og konsekvenser? Her er noen tips. SISTE NYTT: artikkelforfatteren; Torunn M. Vatne kommer til Opplæringsdagen!

 

Til alle foreldre til CF-barn – er hverdagen preget av tiidsklemma og dere lurer på hvor parrelasjonen eller ditt eget liv ble av? Da er kanskje Hva-med-oss-kurs det dere trenger. Mer fra Aktuelt her.

 

Erfaringsutveksling for voksne – Voksen med CF er en ny, lukket gruppe på Facebook for mennesker med CF som er 16 år eller eldre. Vi oppfordrer alle fagfolk om å informere pasienter i aktuell alder om denne nye gruppen. Viktig: gruppen er privat, og har således ingen tilknytning til CF-foreningen. Mer fra Blogger og sosiale nettverk

 

Samtidig som Norsk senter for cystisk fibrose er godt i gang med nye og viktige oppgaver; screening og CF-register, kan den dårlige økonomien ved senteret få negative konsekvenser for pasientbehandling. Mer fra CF-helsepolitikk her 

 

Hurra for dere! Og vi skal bli enda bedre, og gi dere enda bedre verktøy og informasjon for mestring av egen sykdom. Mer fra CF-bladet og cfnorge.no

 

Region Sør-øst har fått et nytt og ivrig styre – bli kjent med dem her. Mer fra Region Sør-øst her.

 

Internasjonalt
Mange opplever sterke bivirkninger av virkestoffet piperacillin, som finnes i antibiotikumet Tazocin. I Storbritannia forsker de nå på hvorfor kroppen regaerer så sterkt på dette stoffet. 

Danskene elsker som vi vet å stå på ski, og den danske CF-foreningen avholder sin tradisjonsrike skireise for sine unge medlemmer.

 

Månedens video
Møt en kul fyr – Vinnie, som har CF, forsererer hindre ved hjelp av parkour – superkult, og knallbra trening når du har CF! Her kan du se litt mer om Vinnies historie.

 

Populære sider

 

 

Faste poster
Bli medlem!
Ikke glem at du støtter oss aller best ved å bli medlem.


Praktisk og faglig informasjon om CF
CF-info


cfnorge.no's arkivtjenester
Bruk Søk-funksjonen hvis du ikke finner det du leter etter.
Nyhetsbrevarkiv - tidligere publiserte nyhetsbrev, legges ut med en måneds forsinkelse
Aktueltsaker delt inn i årsarkiv

 

Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon cfnorge.no er utviklet med støtte fra ExtraStiftelsen Mylan

Tilbake til toppen