Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

NFCF nyhetsbrev mai 2012

Tilbake til Arkiv

Sendt: 16.05.2012

Mai 2012

Feiring og glade maidager - vi ønsker alle en strålende nasjonaldag! Innimellom slagene kan dere hygge dere med disse sakene:


Arrangementer

Region Sør-Østs tradisjonsrike Tusenfryddag går av stabelen lørdag 9. juni – sjekk regionssiden, hvor invitasjonen kommer etter hvert. Dere som har fysiske postkasser, har allerede fått invitasjonen. Regionens høstarrangement går til Klatreparken i Porsgrunnstraktene helgen 31.august - 2. september – merk av i kalenderen allerede nå!

 

Region Vest legger høsthelgen til Kongeparken 14.-16. september, sett merke i kalenderen i god tid!Nytt fra NFCF/cfnorge:
På tide å planlegge ferien? Rabatter på hotellovernattinger og pratiske tips for å reise med CF finner du her. Vi kommer dessuten med en ny og grundig artikkel om reising med CF på cfnorge.no i løpet av juni, så følg med!

 

Årets verdige vinner av CF-prisen er Helge Michalsen, som har jobbet med CF siden 1975, og må regnes som en av fedrene til den norske CF-omsorgen. Vi gratulerer hjerteligst!

De som gikk glipp av Opplæringsdagen i Bergen 21. april, kan få en smakebit ved å ta en titt på presentasjonene.Alle bør glede seg til et stort og innholdsrikt sommernummer av CF-bladet – vi røper noe av innholdet her.Du som har CF og tar høyere utdanning, bør titte på de nye støtte- og stipendordningene fra Lånekassen rettet mot studenter med redusert funksjonsevne. Hvis du pga din CF ikke kan ta sommerjobb i år, kan du dessuten søke om ekstra sommerstipend og lån allerede nå.

Vi har dessuten fått et nytt ungdomsråd siden sist, og de hører gjerne fra deg som vil ha et større nettverk.For de som står i en transplantasjonssituasjon, har NFCF et nytt støttetiltak; likemennene Jarle og Åshild har selv vært gjennom transplantasjon og står parate for CF’ere og pårørende.

Resten av likemannslisten finner du her.


Ta en titt på bloggsamlingen vår og bli kjent med CF-familier i ulike livssituasjoner.Har du meldt inn bestefar? Jo flere medlemmer vi har, jo sterkere blir vi, ikke minst økonomisk – nye medlemmer kan melde seg inn her.Lei av at legene ikke vet hva slags medisiner du bruker når du blir akuttinnlagt? Fra 2013 får vi kjernejournal og da kan legene finne ut av ting raskt og enkelt.
Nytt og nyttig
Mange vet det nok allerede, men nå er Tobi Podhaler godkjent for bruk og refusjon via blåreseptordningen i Norge. På denne youtubesaken viser Lauren hvordan podhaler’en brukesPå CF-info har vi både rettigheter, medisinsk info, mat-og maveinfo, fysioinfo, lungebehandlingsinfo og mye annet nyttig – skrevet for deg av CF-eksperter fra NFCFs fagråd.
Internasjonalt
I overgangen april/mai hadde britene sin årlige CF Awareness Week. Her kan du lese bloggen til britiske 41 år gamle Tim. Tim, som har CF, forteller om sine tanker rundt det å være far.


Den svenske gallaforestillingen En gala for livet i mars fikk inn 1.323 000 svenske kroner.Månedens videosnutter
En meget bestemt ung svensk dame elsker sin ventoline og forklarer entusiastisk hvordan slimet skal ut. Mamma får ikke hjelpe til.

 

En søt animasjon om hva CF er. Dessuten, kunne du tenke deg en gjeng fallskjermsoldater på jakt etter slemmingene inne i lungene dine?


cfnorge.no's arkivtjenester
Nyhetsbrevarkiv - tidligere publiserte nyhetsbrev, legges ut med en måneds forsinkelse
Aktueltsaker delt inn i årsarkiv

Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon cfnorge.no er utviklet med støtte fra ExtraStiftelsen Mylan

Tilbake til toppen