Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

NFCF Nyhetsbrev august/september 2011

Tilbake til Arkiv

Sendt: 26.08.2011

nbtopp

August/september 2011

 

Lang og rar sommer på så mange måter, nå ser vi fremover mot høsten og nye aktiviteter. God lesning!


NFCFs arrangementer:
Trivselshelgene går nå av stabelen på løpende bånd med region Vest allerede fredag-søndag denne uken, og med Sør-Øst og Midt hakk i hel, sjekk regionssidene for arrangementsdatoer og påmeldingsfrister.

Curling for ungdom i Sør-Øst søndag 30. oktober klokken 16.00 i Snarøyhallen, mer informasjon og invitasjon kommer på Sør-Østs regionssider.


Telefonmøte i hovedstyret 29. september.Fra cfnorge/NFCF:
NFCFs fagråd lyser ut midler til fagutvikling for helsepersonell som jobber med CF. Søknadsfrist er 1. oktober 2011. Utlysningen ligger på Om NFCF->Fagrådet.


Den store snakkisen på årets CF-kongress i Hamburg var de spennende resultatene i forskningen og testingen av nye medikamenter som skal kunne delbehandle årsaken til CF på proteinnivå – vi kommer tilbake med en bredere omtale av dette senere.Nye symptombehandlende medikamenter forskes frem, og andre medikamenter kan endelig fåes på blå resept, kort sagt – mer medikamentnytt.


Vil du høre mer om hva som foregikk i Hamburg, sjekk disse podcastene.Opptrenings- eller rehabiliteringsopphold er noe som er viktig for CF’ere – men bruker vi den muligheten nok? Og hvordan vil vi ha det under et slikt opphold? Ta en quiz eller send oss en epost med dine tanker og erfaringer om saken.App’er kan hjelpe med så mangt, og Felleskatalogens app kan være ganske nyttig.


Lørdag 22. oktober avholdes Donasjonsdagen for sjette gang i Norge – NFCF vil være med på å redde liv ved å stå på stand, og til det trenger vi din hjelp. Ta kontakt med din regionsleder.Bedre støtteordninger fra Lånekassen for studenter med funksjonsnedsettelse – student/elev med dårlig råd, men ikke i form til å jobbe ved siden av? Dette er bare én av de tingene den nye støtteordningen fra Lånekassen for studenter med funksjonsnedsettelse kan hjelpe deg med.Å være pasient er blant annet å hjelpe helsevesenet til å bevare vår egen sikkerhet – her ser du hva som er ditt ansvarsområde.
Fra Norsk senter for cystisk fibrose
Vi minner om fagkurs om CF-barn i barnehage. Påmeldingsfristen er forlenget, og det er 30 ledige plasser av i alt 60 plasser.

Månedens filmsnutter

Britiske Holly snakker om CF i dagliglivet

Britiske Holly snakker om hvordan hun får plass til tenåringsliv med venner, fest og universitetstilværelse i et liv med CF


 

Neste nyhetsbrev kommer om circa en måned.

Send oss epost om ros, ris, tips og innspill! * cfnorge.no - sjekk oss jevnlig! * Husk CFNorge på Facebook! 

**Vil du ikke lenger ha nyhetsbrevet? Send

en epost til oss og merk den med "Avbestill" i emnefeltet.**
Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon cfnorge.no er utviklet med støtte fra ExtraStiftelsen Mylan

Tilbake til toppen