Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

NFCF Nyhetsbrev mars 2011

Tilbake til Arkiv

Sendt: 06.03.2011

nbtopp

Mars 2011

 

Sol og snø, VM og Camp CF OlymUs Lillehammer, og Opplæringsdag i Svolvær rett rundt hjørnet.

 

Arrangement: CF-ung også kalt Camp CF OlympUs Lillehammer 2011 er nettopp avsluttet.

 

Skulle du gjerne vært med, men hadde ikke anledning? Neste ungdomsarrangement er Seafari i Svolvær i forbindelse med Opplæringsdagen og Årsmøtet. Egentlig er det fullt både på Opplæringsdag og Seafari, men de som veldig gjerne vil være med på arrangementene i Svolvær, må kontakte leder Ann fortere enn svint på post@nfcf.no og høre om det er noen ledige plasser igjen.
Frist 18. mars 2011: Husk at du kan søke på Trivselsfondpenger og Legatpenger (se linken til Opplæringsdag) og at du kan nominere en kandidat til CF-prisen se tidligere mottagere av prisen her.

 

Nyheter fra cfnorge.no:

Første mars lanserte vi CF-info – en tverrfaglig artikkelsamling om CF. CF-info er informasjon om et bredt spekter av temaer som er aktuelt for CF samlet på ett sted, og på norsk. Ansvarlig for materialet er NFCFs Fagråd, stoffet er spesiallaget for CF-info av fagfolk fra både NSCF og andre CF-miljøer med lang CF-erfaring. Les pressemeldingen vår om CF-info, og nettoppslag i Dagens Medisin, frambu.no og på Helse Sør-Øst sine nettsider 

Har du synspunkter eller tilbakemeldinger om CF-info – send oss en epost. Send oss gjerne også en epost om du kommer over notiser, nettsider eller lignende om CF-info andre steder!

Cathrine med i Livet på vent – hvordan har Cathrine det i dag? Alt fra TV2.

Hva med oss-kurs - kurs for foreldre med kronisk syke barn.

Et spørsmål på FB-gruppen vår om Bronchitol og hva legen svarte.

Livet på vent fører til økt besøk på cfnorge. Etter at Livet på vent kom på Tv-skjermene, har cfnorge.no fått flere besøkende, og ikke misnt, de bruker mye lenger tid på nettsiden vår, mer enn 15 minutter.


Ta en titt på bloggene våre, og møt blant annet Vanja, Catherine, Ole og hans mor, ikke ukjente Truls og den reflekterte Åshild, i tillegg til Per som løfter frem CF-forskning.


Månedens CF-film

Britiske CF Trust har laget denne søte lille animasjonsfilmen om hva CF er. Filmen er fin for barn, og siden den e r på engelsk kan kanskje mamma, pappa eller en annen voksen se filmen sammen med barna og forklare hva som skjer i den.


Fra ffo:

Jungelhåndboka 2011 - denne boken skal kunne hjelpe meningmann til å forstå velferdsretten, slik at man selv kan finne svar på noen rettighetsspørsmål.
Internasjonalt:

Japan og CF – en historie om manglende anerkjennelse og behandlingsapparat.

To japanske CF-søstre som begge har fått nye lunger og som nå jobber for en bedre CF-omsorg i landet.

Nå kan du abonnere på podcast feed fra cfww.org

Kings College, Cambridge University i England, arrangerer en årlig gallakonsert. I år er konserten til inntekt for forskning på cystisk fibrose, til ære for den britiske musikeren og kordirigenten Alex Stobbs som har CF og tidligere har sunget i koret. På youtube.com kan du finne flere snutter med Alex.

Send oss epost om ros, ris, tips og innspill!

CF-redaksjonen
cfnorge.no - sjekk oss jevnlig!
Husk CFNorge på Facebook!


Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon cfnorge.no er utviklet med støtte fra ExtraStiftelsen Mylan

Tilbake til toppen