Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

NFCF Nyhetsbrev oktober 2010

Tilbake til Arkiv

Sendt: 04.10.2010

nbtopp 

 

Oktober 2010

Høstjevndøgn er passert, snøen faller i fjellet, vi skraper is av bilvinduene om morgenen og går ute i t-skjorte midt på dagen. Skal vi kalle det ”midt i mellom alt” – eller bare høst?

 

Fra NFCF og cfnorge.no:

Slaget på Stiklestad kan du lese om i historiebøkene. Dersom du ikke heller vil lese om den moderne utgave da Region Midt-Norge holdt trivselshelg.

 

Høstsamlingen i Sør-Øst fant sted langt inne på Finnskogen og deltakerne så nesten både ulv, gaupe og bjørn. Reportasje kommer i CF-bladet om en måneds tid.

 

Og når vi nevner CF-bladet, vi savner tilbakemeldinger fra personer som har mottatt midler fra fond og legater. Dere har sikkert opplevd noe spennende eller gått til innkjøp av noe nyttig. Skriv til bladet (snarest!) slik at vi kan lage en reportasje om det og. Deadline i disse dager.

 

Enda en utredning om kompetansesentrene er i gang. Heldigvis har vi fått NFCF-leder Ann Iren Kjønnøy med i utredningsgruppen.

 

Norsk senter for cystisk fibrose har holdt tverrfaglig kurs for helsepersonell fra hele landet. Ta en titt på kortrapporter fra dag 1 og 2. CF-bladet kommer også med omtale av kurset.

 

”Stolleken” på Ullevål er en stor frustrasjon, også for CF-miljøet. Aftenposten Aften har behandlet saken i høst i et debattinnlegg.

 

Donasjonsdagen, for femte gang, er rett rundt hjørnet. Den 23. oktober er dagen, og med arrangementer over hele landet. Vi trenger medhjelpere!

 

Lyst til å få råd og støtte fra likesinnede fra hele verden? Sjekk da ut CysticLife.org – anbefalt av vår ungdomsrepresentant Kristin(NFCF region Midt)

 

Unge funksjonshemmede, og ikke minst unge CF-ere jubler for ny studiefinansieringsordning. Dette skal gjøre det lettere å ta høyere utdanning.

 

En undersøkelse viser at kun 7 prosent vil prioritere sjeldne sykdommer fremfor ”vanlige” – dette provoserer to CF-bloggere.

 

Og så en forsinket fødselsdagshilsen til en hedersmann innen fagområdet. Professor emeritus Øystein Aagenæs fylte 85 år i august. Han var en av initiativtakerne til CF-senteret. Vi gratulerer! Mer i CF-bladet.

 

 

Fra andre:
Ketil Moes minne holdes i hevd på Sørlandet. 21. september hadde Agderposten en helside om løperen og hva hans støttespillere senere har fått til. Operaen om Ketil og Mark Wang, som vi har omtalt flere ganger, er snart på vei til Kina.

 

På YouTube finner du flere relevante filmklipp. Truls Zimmer har tipset oss om denne hvor Nina Volden forteller sin historie. Se den!

 

FFO har laget en fin liten film om funksjonshemmede og arbeid – en stor verdensleder er involvert – ta en titt!

 

CF-redaksjonen
cfnorge.no - sjekk oss jevnlig!
Husk CFNorge på Facebook!

Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon cfnorge.no er utviklet med støtte fra ExtraStiftelsen Mylan

Tilbake til toppen