Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

NFCFs nyhetsbrev desember 2009

Tilbake til Arkiv

Sendt: 06.12.2009

nbtopp

Desember 2009  

NFCF
NFCF har fått midler fra Helse- og Rehabilitering til "Ung med CF"-helg, som er en aktivitets- og opplæringshelg som skal finne sted i mars 2010.  

NFCF Sør-Øst arrangerer Vinter-Eidene, og legger det regionale årsmøtet inn i denne trivselshelgen 29.-31 januar 2010.   

Alexander Rybak hilser til mennesker med CF i Norge og Europa i et spesialprodusert filmklipp. Filmklippet er fra øvelsene til minnekonserten for Ketil Moe. Les mer om dette i CF-bladet 1/2010. 

Presenter NFCF for dine engelsktalende venner.

Grasrotandel til NFCF ikke lenger mulig.  

Sjekk ut eldre saker fra www.nfcf.noAktuelt, Ung med CF og Regionene.

NAV
Fra midten av 2010 kommer frikortet automatisk.

Internasjonalt
Mukoviszidose – vet du hva det er? CF på tysk, men våre tyskkunnskaper er kanskje ikke der de burde være. Kanskje forstår du mer enn du aner. Ta en kikk på vår tyske søsterforenings nettsted her.

Framtiden ser lysere ut for cf-ere i Storbritannia. Det nye CF-registeret i Storbritannia har gitt interessante tall om bl.a. forventet levealder. Dessverre finnes det foreløpig ikke et norsk CF-register   

Bli klokere – ta en dansk CF-quiz.

FFO og statsbusjettet
I forbindelse med Stortingets behandling av statsbudsjettet for 2010, ba FFO Helse- og omsorgskomiteen bekrefte at habilitering og rehabilitering må bli det neste store satsningsområdet i helsesektoren.

Lurt av politikere igjen? Spørsmålet kan stilles når FFO ikke får respons for sitt ønske om bedre innkjøpsordninger for hjelpemidler av forskjellig grad.

Syv krav til satsning på statsbudsjettet. Selv om statsbudsjettet for 2010 fortsatt er til behandling i Stortinget, har FFOs hovedstyre allerede vedtatt organisasjonens hovedkrav til Statsbudsjett 2011.

Medikamentnytt
Solvay har kommet med Creon 40000, dobbelt så mye per tablett som den forrige utgaven, noe som kan bety å forholde seg til færre piller. Informasjon er sendt ut til alle berørte parter, forhåpentligvis også til dine leger.

Neste nyhetsbrev rundt nyttårstider. Ha en riktig fin adventstid, en god jul og et godt nyttår ønskes fra redaksjonen.

www.nfcf.no

CF-redaksjonen

Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon cfnorge.no er utviklet med støtte fra ExtraStiftelsen Mylan

Tilbake til toppen