Logo - Norsk forening for cystisk fibrose

NFCFs nyhetsbrev april 2017

Tilbake til Arkiv

Sendt: 11.04.2017

Påsken står for døren, og enten du tilbringer den til fjells, hjemme eller i varmere strøk, sender vi med dere litt påskelektyre. I dette nyhetsbrevet kan du blant annet lese om ny Vippsrekord, nye lovende resultater fra kliniske medisinstudier, litt NAV-stoff for voksne og et åpenhjertig møte med ungdom og unge voksne med CF.

 

VIKTIG MELDING: Flere typer EpiPen kalles tilbake – sjekk din og bytt eventuelt på apotek. Mennesker med cystisk fibrose har EpiPen liggende for å behandle eventuelt allergisk sjokk av visse typer antibiotika, først og fremst intravenøs-antibiotika.

 

Arrangementer:

 

Pengestøtte til cystisk fibrose

 

Organdonasjon

  • En ny metode kan kanskje gi 10 nye donorlunger per år. I 2016 døde 10 mennesker mens de ventet på nye lunger. Nyhetssaken er fra vg.no. For mennesker med svært alvorlig cystisk fibrose, er lungetransplantasjon eneste behandlingsmulighet. 
  • Påsken er tid for familie og gode samtaler. Har du snakket med dine nærmeste om organdonasjon? Bruk påsken på å Si det for å bli det! NFCF er en av pasientorganisasjonene som står bak Stiftelsen organdonasjon

 

Hverdagen med CF

Se også vår instagram på @cf_norge!

 

Ung med CF

Se også vår instagram på @cf_norge

 

Medisiner, behandling og forskning

  

Videosnutter

 

CF-redaksjonen ønsker dere alle en riktig god påske!

 

 

 

Norsk senter for cystisk fibrose Organdonasjon cfnorge.no er utviklet med støtte fra ExtraStiftelsen Mylan

Tilbake til toppen